silent counter

Μ.ΠΟ.ΎΦ.Λ.Ε.Σ.

Μέτωπο...ΠΟλιτη-κής...ΎΦανσης...Λαϊκών...Εξάρσεων...Σουρεαλισμού

Θεωρία Πολιτη-κής Πρακτικής

Tuesday, March 23, 2010

ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ

.
.
Πρόσφατο πρώτο θέμα στα κανάλια μας. Τα ιδιωτικά θα τα προσπεράσω. Το κρατικό μας Ίδρυμα όμως θα τα παραλάβω.

Το θέμα: η βεβήλωση τάφων στο κοιμητήριο των αρχιεπισκόπων.


21-03-2010. Κύριο Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00.

(Η χρονομέτρηση δεν αφορά όλο το δελτίο αλλά το ίδιο το ρεπορτάζ. Για λίγο καιρό το βρίσκουμε εδώ:
Αρχείο ΡΙΚ )


Περιγραφή του Κύριου Θέματος Πριν Από τους Τίτλους Ειδήσεων.

Στα 20 δευτερόλεπτα περιληπτικής περιγραφής του θέματος, έχουμε την αναφορά στην αλλοδαπή καταγωγή του δράστη μόλις στο 7ο δευτερόλεπτο.

Στο 13ο δευτερόλεπτο γίνεται αναφορά στην πιθανότητα να έκλεψε και τα οστά του Σωφρόνιου ΙΙΙ (ενώ αργότερα γίνεται αναφορά στο ότι δεν ξέρουν καν αν ήταν εκεί τα συγκεκριμένα οστά).

Φτάνουμε στο 15ο δευτερόλεπτο πριν γίνει η όποια νύξη για την ψυχολογική κατάσταση του δράστη. «Προβληματικό άτομο χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία. Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει πρόβλημα με την Εκκλησία και τους ιερούς χώρους».

Κύριο Θέμα.
Εκφωνήτρια. Αναφορά στην καταγωγή του δράστη, 9ο δευτερόλεπτο. «Νεαρός Ρουμάνος συνελήφθη και ομολόγησε την βέβηλη πράξη αναφέροντας ότι έχει πρόβλημα με τους ιερούς χώρους και την Εκκλησία».


Ακολούθως, 15ο δευτερόλεπτο, «…Είναι προβληματικό άτομο λέει η Αστυνομία. Ο δράστης προέβη σε βανδαλισμούς… ». Στο 23ο δευτερόλεπτο, «Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο νεαρός επισκέφθηκε την Αστυνομία».

Ακολουθεί το ρεπορτάζ με σκηνές από το «χώρο του εγκλήματος».


29ο δευτερόλεπτο «Η απρόσμενη επίσκεψη το μεσημέρι 34χρονου Ρουμάνου στον αστυνομικό σταθμό Λυκαβητού έδωσε απαντήσει και έλυσε το μυστήριο της πρωινής βέβηλης πράξης στο κοιμητήριο του Αγίου Σπυρίδωνα όπου βρίσκονται οι τάφοι έξι αρχιεπισκόπων. Ο νεαρός συνελήφθη αφού προηγουμένως προέβη σε μια ακατονόμαστη ενέργεια. σε βάρος των αστυνομικών. Ο 34χρονος χωρίς περιστροφές ομολόγησε τους βανδαλισμούς στο κοιμητήριο».

Φτάνουμε δηλαδή 45ο δευτερόλεπτο του κύριου θέματος (αφήνουμε έξω το χρόνο των τίτλων) προτού γίνει καν νύξη σε αυτό που άλλες πηγές είπαν ξεκάθαρα * (δες σύνοψη).

Στη συνέχεια, 52ο δευτερόλεπτο του κύριου θέματος, ακούμε δηλώσεις εκπροσώπου της Αστυνομίας. «Φαίνεται να είναι ένα προβληματικό άτομο το οποίο μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με παρόμοια περιστατικά και εξ όσων έχει αναφέρει έχει κάποιο πρόβλημα με τους ιερούς χώρους».

Ακολουθεί αναφορά του ρεπόρτερ στις αρχικές αντιδράσεις της κοινής γνώμης και στις λεπτομέρειες της πράξης, όπως π.χ. αναφορά στο ποιοι τάφοι βεβηλώθηκαν, πότε έγινε αντιληπτό το γεγονός… καθώς και στην φωτιά που φαίνεται να έβαλε ο δράστης σε σωρό απορριμμάτων. Κατόπιν γίνεται αναφορά στο ότι τα οστά από τον ένα τάφο είχαν παλαιότερα μετακινηθεί και στο ότι είναι ακόμα άγνωστο εάν τα οστά του Σωφρονίου ΙΙΙ ήταν ακόμα στον τάφο, όπως και στην θέση του δράστη ότι δεν μετακίνησε οστά παρά μόνο ταφόπλακες. Μετά έχουμε μια ιστορική αναδρομή σε σχέση με τη δημιουργία του κοιμητηρίου και τις κατά καιρούς μεταφορές των λειψάνων. Φτάσαμε στο 3ο λεπτό και 10ο δευτερόλεπτο.

Ακολουθούν σκηνές με αντιδράσεις πιστών που βρέθηκαν στον εν λόγω χώρο για τη θεία λειτουργία, αντιδράσεις έκπληξης αλλά και αγανάκτησης όπως λέει ο ρεπόρτερ. Χαρακτηριστικά, ένας εκ των πολιτών λέει «…πρέπει η Πολιτεία να πιάει αυστηρά…» (3:38).

Στη συνέχεια έχουμε και πάλι ιστορική αναφορά στις θητείες των 3 ιεραρχών, οι τάφοι των οποίων βεβηλώθηκαν.

Πίσω στην εκφωνήτρια. (4:00)

«Η βεβήλωση των αρχιεπισκοπικών τάφων προκάλεσε την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου και πολιτικών αρχηγών. Ο Αρχιεπίσκοπος προέβλεψε από την αρχή τα κίνητρα αλλά και την ταυτότητα των δραστών. Πολιτικοί ηγέτες ζήτησαν λήψη έκτακτων μέτρων».

Ρεπορτάζ με δηλώσεις Αρχιεπισκόπου και πολιτικών.
Ρεπόρτερ (4:14): «Ένα επεισόδιο που έγινε χθες το απόγευμα μεταξύ αλλοδαπών και του ιερέα της ενορίας Αγίου Σπυρίδωνα έριξε τις υποψίες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση».
Αρχιεπίσκοπος (4:22): «Πρέπει να είναι ξένοι… που ίσως έχουν ζητήσει βοήθεια και δεν τους εδόθη… χασισλήδες και άνθρωποι του υποκόσμου …και πιστεύω ότι μάλλον εκείνοι πρέπει να έκαμαν τις ασχημίες αυτές».

Ρεπόρτερ (4:45): «Οι ερωτήσεις συνεχίστηκαν και ο Μακαριότατος έγινε πιο αποκαλυπτικός».
Αρχιεπίσκοπος (4:49): «…κάποιος αλλοδαπός, μελαψός, εφώναζε το απόγευμα και λοιπά, ότι είχε ζητήσει βοήθεια και δεν του έδωσαν αλλά έλειπεν ο παπάς, εκείνη την ώρα ήρθε που εφώναζεν. Δεν ξέρω αν εζήτησεν κάποιους επιτρόπους ή οτιδήποτε και αρνήθησαν…»

Όλα αυτά με υπότιτλο «Έργο αλλοδαπών λέει και η Εκκλησία».

Φτάνουμε στις πολιτικές μας διάνοιες
Ρεπόρτερ (5:11): «Ανησυχίες αλλά και αποτροπιασμό εκφράζει η πολιτική ηγεσία».

Άντρος Κυπριανού, ΓΓ του ΑΚΕΛ (5:15): «Νομίζω ότι θα πρέπει να αναμένουμεν όλοι τις έρευνες τις οποίες διεξάγει η Αστυνομία για το που θα καταλήξουν προτού πούμεν οτιδήποτε περισσότερο. Κινδυνεύουμεν να κάνουμε κάποιον λάθος εάν τοποθετηθούμεν πρόωρα».

Ρεπόρτερ (5:28): «Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Χριστόφια για αντιμετώπιση του εγκλήματος ζήτησε εκ νέου η ΕΔΕΚ».

Γιαννάκης Ομήρου, Πρόεδρος ΕΔΕΚ (5:34): «Εδώ και τώρα, θα πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση για μια εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας που δημιουργεί πλέον στους πολίτες όχι απλώς ανησυχία αλλά, θα έλεγα, πανικό».

Ρεπόρτερ (5:53): «Ον νέοι βανδαλισμοί δίπλα από τον αστυνομικό σταθμό αποτελούν πρόκληση για την αστυνομία εκτίμησε το Κίνημα Οικολόγων».

Ιωάννα Παναγιώτου, ΓΓ των Οικολόγων (6:00): «Είτε πρόκειται για μιμητισμό, είτε υπάρχει κίνητρο, το φαινόμενο αυτό είναι ανησυχητικό, απεικονίζει μια κοινωνική και ηθική αποσάθρωση, η οποία απαιτεί δραστικά και άμεσα μέτρα και από την πολιτεία αλλά και μια βοήθεια από τους ίδιους του πολίτες και τα κοινωνικά σύνολα για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί».

Ρεπόρτερ (6:20): «Είναι σαφές αναφέρουν οι Οικολόγοι ότι οι δράστες επιδιώκουν να εκθέσουν και να ρεζιλέψουν την αστυνομία»

Επιστροφή στην εκφωνήτρια. Από το 6:28 μέχρι και το τέλος του ρεπορτάζ (12:50, δλδ. έξι λεπτά και βάλε), ο Ιστορικός Άντρος Παυλίδης (συχνά συνεργάτης του ΡΙΚ) μας φορτώνει με διάφορες ιστορικές λεπτομέρειες προκειμένου να αντιληφθούμε τη σημασία των τριών αυτών αρχιεπισκόπων.

Το όλο ρεπορτάζ, περίπου 12 λεπτά.



***

Ας συνοψίσουμε.

Ένα άτομο (ηλικίας 34-43, διάβασα 10 διαφορετικές εκδοχές) βεβηλώνει το κοιμητήριο των αρχιεπισκόπων. Στη συνέχεια μεταβαίνει σε αστυνομικό σταθμό, δείχνει ή πετάει σακουλάκι με κόπρανα στα όργανα* και… αφού τον συλλαμβάνουν, ομολογεί την πράξη του.

Εάν αυτά από μόνα τους δεν αρκούν για να πειστεί κάποιος ότι πρόκειται για άτομο με ψυχολογικά προβλήματα, το γεγονός ότι την επόμενη μέρα οδηγήθηκε για αξιολόγηση στο ψυχιατρείο (δες Ειδήσεις, Αρχείο ΡΙΚ, 22/03) … πείθει ότι τουλάχιστον πέρασε από το μυαλό της Εισαγγελίας.

Ξεχάστε το αν είναι ο πραγματικός ένοχος, ξεχάστε ακόμα και την περίπτωση να τον ενεθάρρυναν άλλοι σε αυτές του τις πράξεις. Σκεφτείτε μόνο, τι προέχει σε τέτοιες περιπτώσεις; Δεν είναι σημαντικότερο να κοιτάξουμε θέματα όπως… το πώς αντιμετωπίζουμε και πως βοηθούμε άτομα με τέτοια προβλήματα; Λογικά, ναι. Λογικά όμως…

Τι κάνει λοιπόν το Ίδρυμα μας με μια τέτοια είδηση;

Ονομάζει ως ακατονόμαστη την πράξη που θα έκανε ολοφάνερο στον καθένα το ότι ο δράστης ήταν «τραλαλά», κάνει μια απλή αναφορά στην εκτίμηση της Αστυνομίας «πρόκειται για προβληματικό άτομο»… και προβάλλει πρωτίστως το ότι είναι αλλοδαπός!

Αντί δηλαδή η είδηση να παρουσιαστεί με τρόπο που να κατευνάσει τα πνεύματα και να στρέψει την προσοχή του κόσμου στο πως διαχειριζόμαστε τα προβλήματα των ψυχολογικά άρρωστων… παρουσιάζεται ακριβώς με τον τρόπο που θα ενισχύσει την άποψη «για όλα φταιν’ οι αλλοδαποί».

Εκθειάζει μάλιστα και την ικανότητα του Αρχιεπίσκοπου που είχε –άχαχαχαχα –προβλέψει δράστη και κίνητρα. Είναι νομίζω ξεκάθαρο ότι, «ρουμάνος, πιθανόν ψυχασθενής» = «μελαψοί, αλλοδαποί χασισλήδες και εκβιαστές βοήθειας». Μήπως θα του ζητήσει κανένας το λόγο μετά; Το πολύ να του ζητήσουν να προβλέψει «κανένα σί’ουρο» στις ιπποδρομίες (παίζεις το αντίθετο και κερδίζεις).

Καπάκι στις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου, οι δηλώσεις των πολιτικών.

Ο Άντρος Κυπριανού, προσεκτικός. Οι υπόλοιποι…

Ο ένας διαβλέπει πανικό (σκατοφοβία) στο λαό και ανάγκη διάσκεψης για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Η άλλη … προσπάθεια να ρεζιλευτεί η Αστυνομία. (Τούτον ακριβώς εσκέφτετουν ο άδρωπος ολάν.)

Μήπως θα ακούσουμε κανέναν από αυτούς να απολογούνται;
Μήπως θα τους ρωτήσει κανένας δημοσιογράφος αν επιμένουν στις θέσεις τους ενόψει των εξελίξεων;

Μήπως θα πουν «βρε παιδιά, δεν είχαμε πλήρη πληροφόρηση και είπαμε βλακείες»; Όχι. Απλά, τις επόμενες μέρες κανένας δεν θα τους ζητήσει το λόγο για τις δηλώσεις τους και έτσι… ούτε γάτα… ούτε ζημιά.

Θα επικροτούσα το Ίδρυμα μας εάν αυτές τις δηλώσεις τις χρησιμοποιούσε για να καταδείξει την βλακεία των αρχόντων μας.
Είναι όμως φανερό ότι το Ίδρυμα ήθελε να επιβάλει αυτή την βλακεία, να βεβηλώσει τους εγκέφαλους των τηλεθεατών.

Αν δεν ήταν αυτή η πρόθεση του τότε θα πρόβαλλε πρώτα την πτυχή της ψυχολογικής κατάστασης του δράστη και όχι την καταγωγή του.
Θα αφιέρωνε επίσης κάποια λεπτά στα θέματα «ψυχολογική στήριξη, κράτος πρόνοιας, κρατικές ιατρικές υπηρεσίες» αντί να τελειώσει το ρεπορτάζ με ΕΞΑΛΕΠΤΗ αναφορά στην ιστορία των Αρχιεπισκόπων.

Με τον ίδιο τρόπο βεβηλώνουν τα μυαλά μας καθημερινά. Με τον τρόπο που προβάλουν π.χ. θανάτους στην άσφαλτο που αφορούν νέους. Αλήθεια, πότε θα κάνουν παρόμοια ρεπορτάζ με αυτοκινητιστικά δυστυχήματα μεσηλίκων;

Το Ίδρυμα μας ανέκαθεν τηρούσε αυτή τη στάση. Προβάλλει διάφορα θέματα με τρόπους που απώτερο σκοπό έχουν να προωθήσουν την ξενοφοβία και τον συντηρητισμό, τις αντιλήψεις περί «κακών ξένων» και «κακής νεολαίας», τις αρλούμπες που οι πολιτικοί μας «αρχηγοί» αραδιάζουν για να δικαιολογήσουν την μίζερη ύπαρξη τους. Αυτοί είναι οι πραγματικό Βέβηλοι.

Η Ένωση Συντακτών που είναι;

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης;

28 comments:

Lexi_penitas said...

Spot on! Μπράβο

Anonymous said...

Ωραία που τα λες αγρινέ...Είναι όλο το σύστημα σε συνεχή εγκμετάλλευση του καθε συμβαντος, για διατήρηση της δική τους "τάξης" και το μεγαλύτερο τους όπλο ειναι οι δημοσιογραφίσκοι, υπαλληλάκια των ιδρυματων παραπληροφόρησης...παπαγαλιζουν τα αστυνομικά δελτία ως ειδήσεις και προσφέρουν απλόχερα χρόνο και ύπαρξη σε ανύπαρκτους κουρασμένους ανθρωπάκους που κατέχουν μάλιστα και πολιτευτικά αξιώματα!

Μάλιστα ειναι ΒΕΒΗΛΟΙ αυτή ειναι η λέξη που έψαχνα εδώ και χρόνια. Ασελγούν στο υποταγμένο σώμα της κοινωνίας και θα ασελγούν μέχρι ένα από τα γρανάζια να σπασει, η αυλαία να πέσει και να φανερωθούν γυμνοί μπροστά στους πιστούς τους υπηκώφους..

Δεν προσλαμβάνουν ούτε καν επιστήμονες, εγκληματολόγους εχουν κάτι λίγους οι μπάτσοι με μπατσικά πλυμμένο εγκέφαλο, ποιός θα τους εξηγήσει ορισμένα βασικά?

τοκαζανι

Anonymous said...

Του πόρτου τζαι του κλώτσου έχουμε τζαι τις 2 κατηγορίες ανθρώπων που αναφέρνεις Αγρινέ, των ψυχικά ασθενών τζαι των αλλοδαπών. 'Πελλούς΄τους ανεβάζουμε τους πρώτους τζαι χασκογελούμε με τα ΄χαριτωμένα΄ μας ανεκδότα π.χ. ρε ishe δκυο πελλους στην Αθαλάσσα κτλ, και 'χαραμοφάηες και κλέφτες΄τους δέυτερους. Έτω ο άνθρωπος τούτος που έκαμε τζείνα στο νεκροταφείο εχτύπησε τζακ-ποτ να είναι τζαι που τες δκυο κατηγορίες. Θρίαμβος! Εθαφήκουμε έτσι ευκαιρία να φύει...

M.Jackson

the Idiot Mouflon said...

@Lexi_Penits
Spot?
Αφήκαμεν τζιαι τάτσα δηλαδή;

@Kazani
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι μπάτσοι δεν είναι το πρόβλημα.

Οι πάτσοι όμως που έπρεπε να διούν στους εαυτούς τους οι Δημοσιοκάφροι...

@M Jackson
Κάθε τόσο εμφανίζεται ένα παιδί στους δρόμους της γειτονιάς μου. Στέκεται πόξω σχεδόν που τη πόρτα του πατρικού μου, κάτω που μια λάμπα της ηλεκτρικής.

Αρκέφκει τον λόγο: "Κυρίες και Κύριοι"...

Φκαίνουν οι γειτόνοι τζιαι φωνάζουν του γιατί κάμνει φασαρία...

Κάποτε πειράζουν τον οι περαστικοί μιτσιοί.

Και μένω εγώ με το δίλημμα.

Να πάρω τηλέφωνο, απλώς θα τον παραλάβουν, θα τον πομπάρουν με φάρμακα τζιαι θα τον κλείσουν 2-3 μέρες μέσα πριν τον πέψουν πάλε έσσω του με αυστηρές συστάσεις να τον κουμαντάρουν. Απάντηση τους δλδ. ο εγκλεισμός.

Αν δεν τηλεφωνήσεις, έχει κίνδυνο να τον δέρουν οι μιτσιοί ή κανένας γείτονας.

Να του κοντέψω εγώ πάλε, δεν είμαι ειδικός τζιαι μπορεί να κάμω κάτι λάθος. Έτυχε μου με άλλη περίπτωση τζιαι αν δεν ξέρεις τι κάμνεις... μπορεί να κάμεις τζιαι κακό.

Οπότε;

Κάποτε κάθουμαι τζιαι ακούω τον.

Λεμέσια said...

Έχει γίνει καθαρά αστυνομικό πλέον το κεντρικό δελτίο ειδήσεων...

Απορώ ποιοι αντέχουν να το παρακολουθούν μέχρι τέλους κάθε βράδι...

the Idiot Mouflon said...

Από καιρό Λεμέσια, από καιρό...

Κάποτε ήταν οι του αστυνομικού / δικαστικού στο Φ.

Τώρα έχουμε και το ΡΙΚ και την ελεύθερη (στραβάρα μου) Τηλε-ραδιοφωνία...

Να προωθούν ξανά και ξανά την εικόνα της παραβατικής νεολαίας, της καημένης αστυνομίας που χρειάζεται ενίσχυση, των κακών αλλοδαπών...

Από μόνοι τους άραγε ή σε συνενόηση με τους Νομοθέτες;

Ποιοι αντέχουν;

Οι παράλυτοι;

Εγώ άντεξα λόγω ασθένειας πάντως.

Chris said...

Αμάναμου ρε Ηλίθιε! Έψανα πολύ τζιαιρό να βρώ κανένα που να καταλαβαίνει την αθλιότητα των ΜΜΕ στην Κύπρο, τζιαί πάνω από όλα που να μπορεί να την παρουσιάσει αποτελεσματικά, όπως εσύ.

Τακτικός θαμώνας πλέον θα είμαι. :D

Disdaimona said...

συγχαρητήρια για το σημερινό ποστ. εγώ δεν είδα τα νέα αλλά σαν να τζαι είδα μπροστά μου το δελτίο.

Μπούφλες και Φτύσιμο.τίποτε άλλο!
ότιδήποτε άλλο εν υποκρισία μπροστά στη βαρβαρότητα εναντίον του εγκεφάλου μας!
τούτα τα ποστ εν πολλά χρήσιμα. εν σαν να κάμνεις ένα καθαρό ντους τζαι φέφκει που πάνω σου η βρωμιά.
τα σέβη μου!

the Idiot Mouflon said...

@Disdaimona
Έγινα τζιαι αφρόλουτρο! Λαλείς να το λαννσάρω στην αγορά;

:-)

@Chris
Καλά βρε Κρις, εκαρτέρας έναν Ηλίθιο να παρουσιάσει τους Άθλιους;

Σε προηγούενες αναρτήσεις έχουμεν "μπάνιο" τζιαι για τους έντυπους.

Προσοχή, τσούζει στα μάτια.

Μιχάλης said...

Επιτρέψετε μου να εκφράσω κι εγώ τη λύπη μου για την κατάντια το δημοσιογραφικού χώρου.

Δυστυχώς οι δημοσιογράφοι έχουμε μετατραπεί σε "ντελίβερι" δηλώσεων του ενός και του άλλου πολιτικού ή άλλου παράγοντα καθώς και προπαγανδιστές της μιας ή της άλλης άποψης.

Και ξέρετε κάτι; Η πιο άγνωστη λέξη στους κύπριους δημοσιογράφους είναι η λέξη "έρευνα".

Αν θέλετε το πιστεύετε...

the Idiot Mouflon said...

Μιχάλη... εμείς το πιστεύουμε.

Εκείνοι το ξέρουν;

Εδώ π.χ. δεν κάνουν τα αυτονόητα. Γράφουν π.χ. για ένα εργατικό θέμα και δεν αναφέρουν καν τον σχετικό Νόμο.

Disdaimona said...

που εν να σταματήσω να γελώ απαντώ σου!

δηλώνω το δημόσια! πάω τριφτή για Μπούφλες!!!

rose said...

να ονομαστεί το δελτίο ειδήσεων το ΡΙΚ:
3 λαλούν και 2 χορεύουν!

kyriakos said...

μα άνοιξες καινούριο club ρε φίλε;

ελπίζω αυτό να είναι και για μη καπνιστές..

.............

Το καλύτερο ήταν που εφέραν τον Αντρο Παυλίδη να αναλύσει την ιστορία των 3 συλημένων..




εκείνο που μου έμεινε που ούλη την ιστορία είναι πως οι αρχιεπίσκοποι πριν τον Μακάριο θάβονταν καθιστοί.. ήξερες το τούτο;

πάλε καλά που δεν τους έθαβαν και καυλωμένους δλδ..

Anonymous said...

Αναρωτιέμαι ούλλοι τούτοι οι υπεύθυνοι και εμπλεκόμενοι ενός τέτοιου ρεπορτάζ, τι αποτέλεσμα γυρεύκουν που την δουλειά τους? Τούτα ούλλα που αναφέρνονται στο ποστ για το πως θα μπορούσε το ρεπορτάζ να είναι σωστό και ισορροπημένο για την κοινή γνώμη, για πολλούς από μας είναι αυτονόητα. Αρνούμαι να πιστέψω πως δεν είναι αυτονόητα και για τους υπεύθυνους. Πως σκατά κοιμούνται τα βράδια? Με τα χάπια που τους γράφει ο δικός τους ψυχίατρος? Αν εν έτσι να το καταλάβω! Εν θέλουν να συγκαταλέγονται στην ίδια κατηγορία με τον πελλορουμάνο.

the Idiot Mouflon said...

@Disdaimona
Πρόσεχε γιατί γλυάζει...

@Rose
Να δω την Κεννεβέζου να χορεύκει...

@Kyriakos
Τωρά που είπες κλαμπ...θυμήθηκα να ανοίξω τη μουσική. Το "strange fruit" πάει.

Για το "καθιστοί", το είχα ακούσει. Το άλλο δεν θέλω καν να το σκέφτουμαι.

Είδες το video clip πουκάτω; "Βάζω μια φωτιά...ΟΠΑ" !

Dr. Psychia
Βρε Ψυχία, μια που τες λλίες σωστές κουβέντες του μακαρίτη του τΑΣΣΟΥ ήταν το "δηλωσιογράφοι".

Υποθέτω πως το "πελλορουμάνος" το είπες ειρωνικά για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε στην Κύπρο τέτοιες καταστάσεις.


@Everybody
Τωρά που εμαζευτήκατε, έβαλα (πάνω αριστερά, κάτω από το προφίλ) και καινούριο Poll: "...Ποιές οι πιθανότητες να δούμε ξανά Αρχιεπίσκοπο (νυν ή πρώην) ως (υποψήφιο) Πρόεδρο της Νήσου των Αγίων;"

Ε;

Κκουλλάς said...

"Ο Άντρος Κυπριανού, προσεκτικός. Οι υπόλοιποι…"
OI ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ,
να μεν παρουσιάζουμε το Αντρικκούι τωρά ως το μόνο σοφό και ορθό από όλους ...

Κατά τα άλλα είπες τα όπως έχουν Idiote Agrine

the Idiot Mouflon said...

Βρε Κκουλλά, δεν είναι θέμα συμπαθιών μάνα μου.

Εγώ το Αντρικκούδιν δεν το πάω, εν πολλά γιεσμαν για τα γούστα μου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, επόφυεν την μπανανόφλουδα που οι Πίσκοπος, Ομήρου και Ιωάννα Παναγιώτου επατήσαν με ούλλην τους τη δύναμη τζιαι επήαν σhιωνωτοί.

Πάντως... όσοι είχαν πληροφόρηση ΟΦΕΙΛΑΝ να μιλήσουν και για το θέμα των ψυχολογικών υπηρεσιών του κράτους, κλπ. Είτε συμπολίτευση είναι, είτε αντιπολίτευση.

Anonymous said...

"to show ksanarxizei, pios ixe tin efthini?
pios ixe tin efthini?
pios ixe tin efthini?"
Krokes apo to Eidiseis tus.

eeendometaksin, enna eterkazen na to kamis san sound piece tundo post,ulles tes dilwseis recorded je meta ta dika su.!

maria t.

gregoris said...

ωραίο, αποδομητικό κείμενο αγρινέ,
συνέχισε

the Idiot Mouflon said...

@Gregoris
Όντως, μιαν αποδόμηση τη χρειαζόμαστε.

@Maria T.
Χα!

Ακριβώς εν΄τούτο το κομάτι που ήθελα να βάλω σε βίντεο κλιπ με εναλλαγή σκηνών το Μάριο & τα παιθκιά να παίζουν που τη μια (έχει ήδη κλιπ στο γιουτιούμπιον με φώτο) και την Σταυριανή μαζί με σκηνές του ρεπορτάζ που την άλλη. Ενδιάμεσα τα σχόλια μου με κείμενο.

Εσκέφτηκα όμως πως μπορεί να αγκριστεί ο Μάριος για το κ(λ)όπυράιτ.

:-)

Είσαι μες το Νού μου ρε Μαρία. You should be worried.

Anonymous said...

stelios

όντως η αποδόμιση χρειάζεται.
μια έτσι σαν τούτη ακριβώς.

Γιατί η δημοσιογραφία πάσχει. Πάσχει διεθνώς. τζαι δακάτω πάσχει. Ο κόσμος δεν φαινεται να εμπιστεύκεται τους δημοσιογράφους αλλά οι ίδιοι δεν φαίνουνται να πτοούνται.

Στεςεφημερίδες κανένας δεν κάμνει έρευνα. Αντι δημοσιογράφοι εγίναν ούλλοι πολιτικοί αναλυτές / αρθρογράφοι. Δεν κάμνουν πιον το κόπο να μεταφέρουν την είδηση αυτούσια. Μεταφέρουν τι εκαταλάβαν τζίηνοι που τη δήλωση. Άηκε που τες μισές φορές έχω την υποψία οτι την κατασκευάζουν.

Στα καναλια, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων έγινε αστυνομικό δελτίο με γαρνιτούρα κανένα θκυο σκυλοκαυγάδες πολιτικών.


θυμούμαι τη μέρα που επήαν στη λισσαβόνα να υπογράψουν τη συνθήκη. δεκέβρη του 07 εμείς δακάτω είχαμε προεκλογική. Ξεκινά το ρικ (τους άλλους άφησ τους ), θέμα πρώτο - κάποια μαλακία προεκλογική. Τρεις δηλώσεις που το επιτελείο χριστόφια, αλλο τρεις που του κασουλίδη και πεντε εξι που του τάσσου (3 σχόλια ακούσαμεν τα 15 φορές). Δεύτερο θέμα πάλε κάτι προεκλογικό .... το ίδιο φκιολί.

τρίτο, τέταρτο πέμπτο(εγινήκε σχεδόν 8:25) επήαν λαλεί να κάμουν ανάκριση κάποιου που ήταν στο νοσοκομείο του οποίου ήταν χαλασμένο το κρεβάτι τζαι αναγκαστήκαν τζαι αλλάξαν το....

Ε, κατά τις 8:40 αποφασίσαν να μας πουν ότι ο πρόεδρος μας ήταν στη λισαββώνα μαζί με τους υπόλοιπους μαλάκες της ΕΕ, τζαι υπογράψαν τη μεταρυθμιστική συνθήκη.

Στις 9:00 ανοιείς την ΕΡΤ. Πρώτο θέμα η συνθήκη της Λισααβώνας, ακολουθεί δήλωση του ΚΚΕ, δήλωση του Συριζα.


......


Εκάμαν το εβλοημένο το δελτίο μιαν ώρα. Μα μιαν ώρα ρε!!

στη γερμανία ήταν 15 λεπτά.

Τζαι αναγκάζουν μας να ακούμεν την ίδια είδηση τρεις φορές. Πρώτα θα το πει ο παρουσιαστής του δελτίου.... μετά ας δούμε το ρεπορτάζ. Στο ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος που το έκαμε θα μας ξαναπεί τι πρόκειται να ακούσουμε, τζαι μετά θα μας βάλουν τη δήλωση για να την ακούσουμε.

Φατσάρω σου για παλαβός ρε κουμπάρε ; εν ανάγκη να μου το πεις τρεις φορές για να καταλάβω ;

ιων said...

Του πάτσου τζιαι του κλώτσου είναι το σωστόν, όχι του πόρτου τζιαι του κλώτσου. αν και συχνά πυκνά μας βρωμίζουν με τους πόρτους που σύρνουν οι διάφοροι στα ΜΜΕ.

Τί είναι είδηση; ΄Οτι αθθυμηθεί ο κάθε πολιτικάντης, οι καθενυκτικές δηλώσεις των αστυνομικών εκπροσώπων, οι πασσαρέλλες κλπ κλπ. ΄Οτι βλακεία τζιαι πελλάρα γινεί στην Κύπρον εν είδηση. Που τον έξω κόσμον σχεδόν τίποτε αξιόλογο εν δείχνουν.

Αθθυμάστε την εποχή που ήταν Πρόεδρος της Κύπρου ο Μακάριος πάντα, μα πάντα, μα πάντα, το δελτίο ειδήσεων είτε στο ράδιο είτε στην τηλεόραση άρχιζε: O Πρόεδρος της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος .....

Εμπα να εκύρησσεν πόλεμον η Αμερική της Ρωσσίας η πρώτη είδηση στη Κύπρος ηταν " Ο Πρόεδρος της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος.....

Νομίζετε ότι αλλάξαν τα πράματα;

Εκτός που το σακκούλλιν που επέταξεν ο δράστης στους αστυνομικούς βρωμεί τζιαι κάτι άλλον σε τούντην ιστορίαν.

Εγώ τζείνον που εκράτησα πιο πολλά είναι το ότι ο συγκεκριμένος απασχόλησε επανηλειμμένα την αστυνομίαν. (Ετσι τουλάχιστον είπαν) Απασχόλησεν για ποια πράγματα; Αν είναι για παρανομίες, τότε τι μέτρα πάρθηκαν; και γιατί είναι ακόμα εδώ; Εννεν πρώτη φορά που ακούμεν ότι άτομα έχουν απασχολήσει πολλές φορές την αστυνομίαν και αφήνονται ελεύθεροι και κάμνουν ξανά ότι θέλουν.

΄Οσο για την άποψη πολλών από εσάς, ότι αφού έχει ψυχολογικά προβλήματα κλπ. ο συγκεκριμένος Ρουμάνος έπρεπε να βοηθηθεί, γελά και το παρδαλό κατσίκι.

Εδώ τα δικά μας τα παιδιά, δεν είμαστε σε θέση να τα βοηθήσουμε και στα σχολεία και τα γήπεδα γίνεται "πόλεμος" με ή χωρίς εισαγωγικά και θα ασχολούμαστε με τους αλλοδαπούς.

Λεμέσια said...

Αγρινέ,
κάτι σχετικό που δημοσίευσα πέρυσι στο "Κύπρος Αέρινη"...
http://cyonair.blogspot.com/2009/03/blog-post_625.html

ιων said...

Λεμέσια, συμφωνώ με το κείμενο σου που έγραψες πριν ένα χρόνο.

Τελικά το δελτίο ειδήσεων είναι τεστ για τα νεύρα μας και την αντοχή μας στην βλαλεία και την παραπληροφόρηση. Δεν σας έτυχε να έχετε ιδια γνώση για ένα γεγονός και να το βλέπετε στις ειδήσεις διαστρεβλωμένο;

Ασε δε το επίπεδο πολλών κυπριακών και ελληνικών σειρών.

Anonymous said...

idiot minds think alike.?

Bananastan said...

Πώς είναι δυνατόν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί να κάνουν κέρδη, και το ΡΙΚ να θέλει 56 εκ. κάθε χρόνο από το Δημόσιο; Αν βάλετε τις διαφημίσεις που έχει, κάτι πάει ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ σε αυτό το Ίδρυμα...Τουλάχιστον να έδειχνε το ποδόσφαιρο ή την Formula, ασπάξιξι!
Πρέπει να έχει πολλούς αργόσχολους τσιμέσα, όπως έχουν οι CYPRUS AIRWAYS, η EYROCYPRIA, η ΑΗΚ, η CYTA και άλλα αναποτελεσματικά μαγαζιά της κομματικής καμαρίλλας...

Κάτι άσχετον...Έχει πολλούς διαβασμένους Κύπριους τελικά...το βλέπω καθημερινά στα διάφορα BLOGS και από τους όρους που χρησιμοποιούν...π.χ. "αποδόμηση"...καθαρά όρος της Κοινωνιολογίας...Γιατί δεν συσπειρωνόμαστε τελικά;

the Idiot Mouflon said...

@Stelios

Είναι ανάγκη να σοθ το πει όσες φορές χρειάζεται για να φυτρώσει μες τη κκελλέ σου. Ο τίτλος τζιαι η ατάκα είναι Weapons of Mass Distraction.

@Ιων
Ειδικά για τα παιδιά, δεν μπορώ να ξεχωρίσω "δικά μας" τζιαι "δικά τους".

@Prawnkraka
Indi(o)t!

@Λεμέσια
Τηλε-κοντρόλ... αυτογκόλ!

Bananastan
Αν ήταν να συσπειρωθούν κάποιοι στη Κύπρο... αυτοί θα έρπεπε να ήταν οι απελπισμένοι.

***

@Eveybody

Επήα "διακοπές" τζιαι τωρά πονώ τα κόκκαλα μου. Θέλω διακοπές.