silent counter

Μ.ΠΟ.ΎΦ.Λ.Ε.Σ.

Μέτωπο...ΠΟλιτη-κής...ΎΦανσης...Λαϊκών...Εξάρσεων...Σουρεαλισμού

Θεωρία Πολιτη-κής Πρακτικής

Tuesday, June 7, 2011

ΟΜΟΝΟΙΑ και Αντιλαϊκές Πρακτικές.








Δραστική μείωση του προϋπολογισμού της επιχειρεί η • ΟΜΟΝΟΙΑ, ο γνωστός αθλητικός σύλλογος της πρωτευούσης που η Ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του.

Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, σημαντικές αποκοπές σε επίπεδο αμοιβών θα υποστούν οι ποδοσφαιριστές (αλλά ίσως και το υπόλοιπο έμψυχο υλικό) της ομάδος, πράγμα που διαφαίνεται και από τις πρόνοιες των νέων συμβολαίων.

Όμως, από αυτές τις πράξεις–αποφάσεις της διοίκησης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προκύπτουν και αρκετά ζητήματα πολιτικοοικονομικής φύσης.

Από την μια, τι άραγε θα πράξουν οι εργατοπατέρες της Νήσου όταν οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα προβάλουν το παράδειγμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να δικαιολογήσουν περαιτέρω πετσόκομμα μισθών του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού; Πως άραγε θα μπορέσουν αι φιλολαϊκαί οργανώσεις και ο αριστερός συνδικαλισμός να μιλήσουν για στραγγαλισμό της εργατικής τάξης –και δη στον ιδιωτικό τομέα –εάν το σωματείο του ΛΑΟΥ πρώτον δώσει το κακό παράδειγμα;

Από την άλλη, εάν δεχτούμε ότι οι πλείστοι των ποδοσφαιρικά εργαζομένων της Κυπελλούχου ήσαν υψηλά και υπερβολικά αμειβόμενοι, τότε προκύπτει θέμα ασυμβατότητας των έως τώρα πεπραγμένων του σωματείου με το ίδιο το ιδεολογικό υπόβαθρο του.
Πως γίνεται κύριοι να θεωρείστε «η ομάδα του Λαού» από την μια… και από την άλλη να προωθούσατε την γκλαμουριά του ποδοσφαίρικου σταρ-σύστεμ, την ανισότητα στις αμοιβές με βάση και κριτήρια ξεκάθαρα καπιταλιστικά… και τώρα… τσαφ… εν μέσω κρίσης να θυμάστε την αναγκαιότητα των περικοπών;

4 comments:

Anonymous said...

Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά:

1.Στην Ομόνοια, και στην δημόσια υπηρεσία υπάρχουν υπερβολικά ωφελήματα που αφορούν τους πλείστους εργαζόμενους.
2.Τα έσοδα που έχουν οι δυο οργανισμοί δεν μπορούν να συντηρήσουν τους ανωτέρω.

Η εξίσωση είναι απλούστατη.

Anonymous said...

Tο τραπέζι έχει 4 πόδια, όπως και ο σκύλος...άρα ο σκύλος είναι τραπέζι...άσε μας ρε φίλε...οτι σας αναδόξει ποιόν...το γράφεται και το αυτοαναδυκνύετε σε περισπούδαστον σύγγραμα..... άγγια ολάν...και εξκιουζ μαϊ σπελλίνκ

the Idiot Mouflon said...

Τζιαι ξέρεις ποιά εν' η μεγάλη πλάκα;

Ότι κάτι τρόλλια σαν εσένα δεν μπορούν να κάμουν τίποτε για να με σταματήσουν από το να γράφω ότι θέλω.

Νιαχ-νιαχ νιαχ-νιαχ νιαχ-νιαχ...

Μόνο να προσέχεις, μπορεί καμιά φορά όπως γράφεις να βρεθώ τζιαμέ να σου κάμω "ππάα".

Οι επόμενες βλακείες σου -με ή χωρίς τονισμό -θα διαγραφούν.

the Idiot Mouflon said...

Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης συμπεριφοράς, για την οποία τόσο εγώ προσωπικά όσο και η κυβέρνησή μας, αισθανόμαστε ιδιαίτερα έντονα. Αναφέρομαι στο φαινόμενο της απόλυσης με διάφορες αιτιάσεις Κυπρίων εργαζομένων και της πρόσληψης στη θέση τους κυρίως κοινοτικών εργαζομένων με πολύ χαμηλότερους μισθούς και ωφελήματα. Το να δίνονται πιο χαμηλοί μισθοί και ωφελήματα είναι επιεικώς απαράδεκτο.

Από politis.com

Χάτε να δούμε! Θα πιάσει η Ομονοιάκκα ούλους τους άνεργους κύπριους ποδοσφαιριστές φέτος;